Är det någon som känner till Shunsuke?

Min fråga är ställd i titeln: Är det någon som känner till Shunsuke Nakamura? Han är nog min favorit bland asiatiska fotbollsspelare. Före Hidetoshi Nakata och Ji-Sung Park. Shunsuke Nakamura är naturligtvis väldigt stor i Japan där han kommer ifrån. Och så är han extremt stor i Celtic där han spenderade större delen av sin karriär. Enligt wikipedia spelade Shunsuke Nakamura 128 matcher för Celtic och gjorde 29 mål. De flesta målen gjorde han med sin känlsiga vänsterfot.

I klass med David Beckham

Jag tycker inte att jag tar i det minste när jag säger att Shunsuka Nakamura är i klass med David Beckham. Han var helt otroligt skicklig som frisparksskytt. Jag rekommenderar alla som är någorlunda intresserade av fotboll att surfa in på youtube och kolla in Shunsuke Nakamuras bästa frisparkar.

Även fast jag i grund och botten är ett fan av Manchester United så är det just en frispark mot dem som jag minns främst från Nakamura. Det var i Champions League och det var Edwin van der Saar som vaktade buren. Det var ett bra vänsterläge, men mycket långt ut. Shunsuke smäller till bollen på ett snarlikt sätt som David Beckham gjorde. Fast tvärtom då givetvis eftersom David Beckham är högerfotad och Shunsuke Nakamura är vänsterfotad.

Bollen som han slog är en av de vackraste frisparksmålen någonsin enligt mig. Den är bara så perfekt. Nakumera har slagit en hel del drömfrisparkar utöver den mot United. Han gjorde för övrigt en till i returmötet två veckor senare. Den var inte lika sjuk, men helt okej den med.

Jag vet att det inte blev så många konkreta länktips. Men jag tycker att alla fotbollsnördar som inte fick se Shunsuke Nakamura. Så därför vill jag tipsa alla om den japanska magikern.